Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2012

"ΤΕΛΟΣ"

Η αρχή σηματοδοτεί ουσιαστικά και το τέλος, σωστά; Η γέννηση και τον θάνατο, έτσι δεν είναι; Η αρχή ενός έρωτα και το τέλος του. Η αρχή μιας φιλίας και το τέλος της. Δεν ξέρουμε ακριβώς το πότε, όμως ξέρουμε ότι θα συμβεί. Αυτό που δεν ξέρει κανείς μα κανείς όμως είναι τι μπορεί να συμβεί μετά το φαινομενικό "τέλος". Κανείς ποτέ δεν ξέρει τι θα συμβεί μετά το θάνατο , σωστά; Κανείς ποτέ μετά το "τέλος" της φιλίας. Μετά το "τέλος" του έρωτα. Το τέλος τελικά σαν λέξη είναι πολύ γενική σε νοήμα. Τέλος για ποιον, τέλος σε τι ακριβώς. Όταν λέμε για παράδειγμα τέλος μίας φιλίας τι εννοούμε; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία που αποδέχτηκαν εκατέρωθεν οι δύο φίλοι το "τέλος"; Αν όμως αυτό το τέλος επήλθε από την πλευρά του ενός; Τότε ο άλλος είναι ακόμη ... φίλος; Μόνος; Φίλος; Όχι όχι ... Προυποθέτει τουλάχιστον 2 υποκείμενα η κοινωνική αυτή σχέση. Κοινωνία... Δεν λέμε πολλές φορές ότι μια κοινωνία μπορεί να αποτελείται από χιλιάδες μοναξιές; Ή δεν είναι κοινωνία τότε;

"ΤΕΛΟΣ"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι επειδή η προσπάθεια (επαν)ορισμού των λέξεων είναι και λίγο! υποκειμενική και σχετική ως προς τα σημεία αναφοράς και τις αντιλήψεις και και και, να πω και γω ότι:
το τέλος είναι η αρχή, η αρχή είναι το πρώτο βήμα, το πρώτο βήμα είναι το μόνο (μοναδικό) βήμα.

Αλλά και ότι "όλα τα πράγματα ξεκινάνε πριν ακόμα αρχίσουν".

Καλές διαδρομές

Βαγγέλης είπε...

:-)

θα χαρώ να έρθεις σε μία βραδιά που ετοιμάζουμε για το Ταξίδι Χωρίς Χάρτη μάλλον κατά την Πέμπτη 26 του μήνα. Η βραδιά μάλλον θα σχετίζεται με διάφορα τέτοια θέματα. Αρχή - τέλος κλπ κλπ "πολύπλοκα απλά" πράγματα όπως διάβασα πρόσφατα να γράφει κάπου μία φίλη ... μπορείς να μπεις στο taxidixwrisxarti.blogspot.com σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες... Ώρα κλπ.