Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2012

"22" άλλος ένας αριθμός για χολιγουντιανό θρίλερ


Χωράφι ξανθό με κουρεμένα στάχυα και σχοινιά σηκωμένα λίγα εκατόστα από το έδαφος τεμαχίζουν την γη σε τετράγωνα 1*1 μέτρο. Εσύ φοράς ένα ψάθινο καπέλο και ένα μακρύ φόρεμα. Δεν έχεις σήμερα αυτή την αραίωση στο πίσω μέρος των μαλλιών σου. Ήρθες όμορφη και χαμογελάς αθώα. Αναρωτιέμαι πως ακόμη αυτό το χαμόγελο μπορεί να πείθει την ανυποψίαστη ψυχή μου. Σε κρατώ από το χέρι και τρέχουμε πηδώντας από τετράγωνο σε τετράγωνο. Θέλουμε να φτάσουμε κάπου στο κέντρο του χωραφιού όπου υπάρχει μια στέγη - ένα μικρό καταφύγιο.
Αυτό ήταν όλο. Η πραγματικότητα έρχεται πάντα να σώσει από τις παγίδες των ονείρων και το μυαλό μου δίνει την λύση που αξίζει να δωθεί στο μπερδεμένο όνειρο. Η εικόνα θολή. Αχνοφαίνεται το φόρεμα. Ένα φόρεμα γεμάτο κόκκινα λουλούδια εύκολα μπορεί να το φανταστεί κανείς ως ένα φόρεμα γεμάτο κόκκινες πινελιές. Και το τέλος του ονείρου εύκολα μπορεί να το φανταστεί κανείς ως έναν μικρό θάνατο. Το καλύβι μέσα στο χωράφι φαντάζει επίσης ιδανικό για ένα όμορφο τέλος ή για μια όμορφη αρχή.
Κάνε κάτι καλή μου και μην ξαναπλησιάσεις ούτε καν τέτοιες μέρες...
Το φόρεμα το πήρε ένας δυνατός άνεμος το ξημέρωμα. Νοτιάς. Ύστερα κόπασε. Πρωινή δροσιά και μια ελαφριά οσμή από "λουλούδια του πάθους"...
Αστειεύομαι φυσικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: